Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Toamna în Moldova ne va oferi multe surprize. Când vor cădea primii fulgi

© Sputnik / Miroslav RotariОсень
Осень - Sputnik Moldova
Abonare
Toamna aceasta în Moldova precipitațiile vor fi deficitare și se vor situa sub norma climatologică

CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Șeful Centrului Prognoze Meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, a povestit în cadrul unui interviu acordat Agenției Sputnik-Moldova cum va fi vremea în următoarele șapte zile și a vorbit în ansamblu despre cum va fi toamna anului 2017 în Republica Moldova. 

Teren agricol - Sputnik Moldova
Prognoza agrometeorologică pentru primăvara și toamna acestui an

Potrivit datelor prezentate de meteorolog, în următoarele șapte zile vremea va fi în general fără precipitații și chiar în unele zile cu temperaturi caniculare de până la plus 34 de grade Celsius. 

”Excepție face ziua de 10 septembrie, când noaptea se așteaptă ploi slabe și zilele de 12 și 13 septembrie, când vor cădea ploi cu descărcări electrice”, a declarat Roșca. 

Șeful Centrului Prognoze Meteorologice mai susține că în următoarele zile vom avea temperaturi caniculare, care ar putea impune emiterea unui cod galben de caniculă. 

”Ziua vor fi temperaturi de 27-32 de grade, în creștere până la 12 septembrie când se vor înregistra 30-34 de grade Celsius și timp de caniculă”, a precizat meteorologul. 

Începând cu data de 13 septembrie, temperaturile vor înregistra o tendință de descreștere. Astfel, pe 13 septembrie vom avea ziua 24-29 de grade, iar pe 14 septembrie maxima va atinge valori de 25 de grade, pe data de 15 septembrie mercurul din termometre va oscila pe parcursul zilei între 24 și 29 de grade. 

”Scăderea treptată a temperaturii va fi influențată de un front atmosferic rece care se va îndrepta spre Moldova din direcția de Nord-Vest”, a declarat meteorologul. 

Toamna aceasta în Moldova pare că va fi una blândă și fără surprize. Șeful Centrului Prognoze Meteorologice a declarat pentru Sputnik-Moldova că, potrivit prognozelor estimative, temperatura aerului toamna se va situa în limita valorilor normale. 

Întrebat când vor cădea primii fulgi în Moldova, meteorologul a răspuns: ”Toamna aceasta în Moldova precipitațiile vor fi deficitare și se vor situa sub norma climatologică”.   

Fluxul de știri
0