Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

NATO a respins amendamentul Republicii Moldova

© REUTERS / INTS KALNINSNATO
NATO - Sputnik Moldova
Abonare
Amendamentul privind retragerea trupelor de menținere a păcii din Transnistria, care a fost înaintat de Republica Moldova la Rezoluția privind Stabilitatea și Securitatea în zona Mării Negre, a fost respins de Adunarea Parlamentară NATO care se desfășoară la București.

CHIȘINĂU, 9 oct — Sputnik. Duminică, în cadrul Adunării Parlamentare a NATO, care are loc la București, Comisia pentru Dimensiunea Civilă a Securității a adoptat cu unanimitate de voturi Rezoluția privind Stabilitatea și Securitatea în Zona Mării Negre.

Артиллерийское орудие на церемонии приветствия многонационального батальона НАТО под руководством США в польском Ожише - Sputnik Moldova
Aplicațiile militare „Dragon-2017”: de ce NATO tensionează voit situația

La București se află și delegația Republicii Moldova care a înaintat un amendament privind retragerea trupelor ruse, inclusiv a trupelor de menținere a păcii din Transnistria.

Potrivit presei din România, amendamentul la Rezoluție înaintat de reprezentantul delegației Republicii Moldova la Comisia pentru Dimensiunea Civilă a Securității a fost respins.

"Republica Moldova a încercat, fără succes, să introducă un amendament care ar fi prevăzut ca NATO să ceară Rusiei să-și retragă trupele din Transnistria, informează Digi24.

Raportorii NATO au promis că ar putea lua în discuție acest subiect anul viitor în alt cadru. Următoarea sesiune a Adunării Parlamentare a NATO va avea loc în anul 2020 la Kiev.

Fluxul de știri
0