Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce mită a cerut Maria Cărăuș de la angajații Spitalului Republican

© Sputnik / Miroslav RotariМария Кэрэуш
Мария Кэрэуш - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul de caz, Nadejda Busuioc, a făcut publică suma comisionului solicitat de viceministrul Finanțelor, Maria Cărăuș, de la angajații Spitalului Republican, pentru a primi tranșa alocată de Guvern acestei instituții.

CHIȘINĂU, 9 oct – Sputnik. Viceministrul Finanțelor, Maria Cărăuș, va sta 30 de zile în arest în izolator. Instanța a admis demersul procurorilor de a o plasa pe funcționară în arest preventiv în izolator.

Viceministrul Finanțelor, Maria Cărăuș, dar şi trei oameni de afaceri, figurează într-un dosar ce vizează fapte de corupţie, exprimate prin tentativa de trucare a unor licitaţii publice. Cărăuș şi reprezentanţii agentului economic sunt suspectaţi de corupere pasivă şi activă.

НЦБК CNA - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iată cine l-a denunțat pe viceministrul Finanțelor la Procuratura Anticorupție

Prezentă la ședința de judecată, Cărăuș a declarat că nu este de acord cu învinuirea și pledează nevinovată.

Procurorul de caz, Nadejda Busuioc, a declarat că temei pentru încarcerarea viceministrei a servit riscul că învinuita ar pute influența persoanele care urmează a fi audiate și crea probe de dezvinovățire.

Avocata viceministrei a declarat că nu este de acord cu decizia instanței, pe care o va contesta la Curtea de Apel.

Maria Cărăuș și cei trei oameni de afaceri au fost reținuți vineri de procurorii Anticorupţie şi ofiţerii CNA. Potrivit procurorilor, viceministrul a încercat să exercite presiuni asupra unor angajați ai Spitalului Clinic Republican (SCR). Cărăuș le-ar fi declarat că instituția va primi suma alocată de Guvern de 15 milioane de lei doar dacă ea va primi un comision.

Procurorul Busuioc a precizat că suma comisionului se ridica la 750 de mii de lei. 

Legislaţia în vigoare prevede  de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de la 400 de mii la 500 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Fluxul de știri
0