Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reziliența - un film ortodox de excepție pe care trebuie să-l privești - VIDEO

© Photo : ortodox.mdFilmul REZILIENȚA regizat de Mihai Țărnă
Filmul REZILIENȚA regizat de Mihai Țărnă - Sputnik Moldova
Abonare
Ideea scurtmetrajului ”REZILIENȚA” a fost inspirată de părintele Sergiu Curnic, iar lansarea oficială va fi la cinematograful „Patria-Loteanu". Evenimentul are loc cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir.

CHIȘINĂU, 8 oct — Sputnik. Pe data de 11 octombrie, ora 12.00, la cinematograful „Patria-Loteanu" va avea loc lansarea filmului de scurt metraj „Rezilienţa", regizat de Mihai Țărnă. Pelicula aduce în lumină o reflecție despre poporul nostru, dar și răspunsuri la întrebările fundamentale: Cine suntem? și Încotro mergem?, informează portalul de spiritualitate creștină ortodox.md.

Filmul „Rezilienţa" are o durată de 18 minute şi prezintă anii de prigoană prin care a trecut Biserica Ortodoxă din spațiul pruto-nistrean. Cuvântul reziliență înseamnă rezistența unui material dur la șoc.

Sfinţirea Memorialului „Arhimandrit Sofian Boghiu”, parte a Centrului cultural-istoric „Cuconeștii Vechi” - Sputnik Moldova
Sofian Boghiu, ucenicul lui Ivan Kulîghin, comemorat pe malul Prutului

Ideea peliculei a fost inspirată de protoiereul mitrofor Sergiu Curnic, paroh al Bisericii de Lemn cu hramul Adormirea Maicii Domnului din municipiul Chișinău. Scurtmetrajul a fost turnat în Moldova timp de şapte zile, iar post producţia a durat cinci luni. Proiectul a fost realizat în colaborare cu o casă de producţie din Franţa şi susţinut de Ambasada Franţei în ţara noastră.

Acest scurtmetraj apare în contextul în care Biserica Ortodoxă din Republica Moldova comemorează anul acesta 100 de ani de la începutul prigoanei asupra Bisericii. Evenimentul are loc cu binecuvântarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir.

Următriți mai jos trailerul filmului „Reziliența".

Fluxul de știri
0