Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O companie din Moldova, afectată de referendumul din Catalonia - detalii

© REUTERS / Albert Gea / Catalan pro-independence supporters hold a giant "estelada" (Catalan separatist flag) during a demonstration called "Via Lliure a la Republica Catalana" (Way of Freedom for the Republic of Catalonia) on the "Diada de Catalunya" (Catalunya's National Day) in Barcelona, Spain, September 11, 2015.
Catalan pro-independence supporters hold a giant estelada (Catalan separatist flag) during a demonstration called Via Lliure a la Republica Catalana (Way of Freedom for the Republic of Catalonia) on the Diada de Catalunya (Catalunya's National Day) in Barcelona, Spain, September 11, 2015. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Una din cele mai mari companii străine din Republica Moldova se confruntă cu probleme din cauza referendumului din Catalonia

CHIȘINĂU, 7 oct — Sputnik. Una din cele mai mari companii străine prezente pe piața din Republica Moldova se confruntă cu probleme din cauza intenției Cataloniei de a ieși din componența Spaniei.

Выборы в Каталонии: ликование в Барселоне и акция протеста в Мадриде - Sputnik Moldova
Video
Alegerile din Catalonia: jubilare la Barcelona și proteste la Madrid

E vorba de Gas Natural Fenosa, care își are oficiul central în Barcelona, Catalonia. Compania urmează să decidă astăzi, în cadrul Consiliul de Director, asupra unei eventuale schimbări a sediului, în cazul în care Catalonia își va declara independența, potrivit El Pais.

O decizie similară ar urma să ia și alte mari companii, precum Catalana Occidente și CaixaBank, una din cele mai mari bănci din Spania.

Vineri, Guvernul spaniol a adoptat o hotărâre pentru a facilita schimbarea adresei juridice a companiilor din Catalonia în alte regiuni ale Spaniei. Potrivit noilor prevederi, schimbarea juridică va putea fi decisă de Consiliul Director, fără consultarea adunării generale a acționarilor, chiar dacă acest lucru este prevăzut în statut.

Fluxul de știri
0