Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Taximetriștii trebuie să se adapteze noilor reguli de transportare a pasagerilor

© Photo : pixabayTaxi (Symbolbild)
Taxi (Symbolbild) - Sputnik Moldova
Abonare
Taximetriștii din Moldova vor trebui să asigure condiții speciale de transportare a anumitor pasageri, conform unor noi modificări la legislația în vigoare.

CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Toţi operatorii de taxi din Moldova au obligaţia să asigure cel puţin o maşină adaptată transportului persoanelor cu dizabilităţi, care utilizează fotoliul rulant, potrivit Legii privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi. Dispozitivul este transportat gratuit, fără aplicarea unor taxe suplimentare. Constituie discriminare refuzul conducătorului de taxi de a asigura transportul persoanei cu dizabilităţi şi al dispozitivului de mers.

Мужчина в инвалидном кресле - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Moldova este schimbat mecanismul de determinare a dizabilității

Hotărârea Guvernului ce prevede modificarea și completarea unor acte legislative în scopul eficientizării şi garantării sistemului de incluziune socială a persoanelor cu dizabilităţi, conform prevederilor Convenţiei ONU privind drepturile acestor persoane, a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Conform noilor prevederi, pasagerul, în cazul persoanelor cu dizabilități, va avea dreptul să fie însoțit de un câine-ghid, care, la fel ca în cazul fotoliului rulant, va avea acces liber şi gratuit în toate mijloacele de transport. 

Noile modificări intervin în contextul în care mai mulți operatori de taxi din Chișinău impuneau pasagerului cu dizabilități o taxă suplimentară de 10 – 15 lei în cazul în care acesta transporta și scaunul rulant. 


Fluxul de știri
0