Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Narîșkin: Terorismul servește drept instrument în lupta pentru dominare

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaПленарное заседание Госдумы РФ
Пленарное заседание Госдумы РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Nu ar trebui să considerăm că terorismul este generat doar de subdezvoltarea socială și economică a unui stat sau altul, a declarat șeful Serviciului rus de Informații Externe, Serghei Narîșkin

CHIȘINĂU, 5 oct — Sputnik. Terorismul servește deseori drept instrument în lupta pentru putere și dominația globală, a declarat directorul Serviciului rus de Informații Externe (SVR), Serghei Narîșkin, în cadrul ședinței șefilor serviciilor speciale, de securitate și organelor de drept, partenere ale Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Rusia.

Potrivit lui Narîșkin, este greșit să considerăm că terorismul ar fi generat doar de subdezvoltarea socială și economică a unui stat sau altul, deoarece el reprezintă o reacție exclusivă la invazia globalizării.

Narîșkin a subliniat că teroriștii nu trebuie divizați în „ai noștri" și „ai lor", în „răi" și „moderați", așa cum se întâmplă acum în Siria, pentru că organizațiile teroriste scapă, în mod inevitabil, de sub controlul celor care le-au susținut.

Directorul SVR s-a referit în context la propunerea președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, de a crea un front antiterorist internațional.

Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: NATO nu este în stare să riposteze terorismului în creștere

Narîșkin consideră că sporirea conflictualității pe glob împiedică combaterea eficientă a terorismului.

Evenimentele tragice care s-au produs în ultima perioadă în mai multe capitale și orașe europene mari au demonstrat că nici o regiune, nici o țară nu se poate considera în siguranță. Pericolul terorist devine parte a vieții, mai ales în marile orașe.

În ultimii ani, lumea evoluează în condițiile unor schimbări rapide, care se caracterizează printr-o creștere a imprevizibilității și a incertitudinii. Toate acestea sunt condiționate de criza lumii unipolare și de trecerea la un sistem policentric de relații internaționale.

Ca urmare, avem instabilitate practic toate zonele Planetei, „persistă conflictele militare în Orientul Apropiat și Africa De Nord, crește numărul victimelor, mai ales în rândul populației civile", a punctat Narîșkin.

Potrivit acestuia, „mecanismele colective de reacționare la provocări sunt supuse tot mai mult eroziunii, frânează, în prim-plan avansând abordările unilaterale, egoiste", cum se întâmplă în cazul amplificării tensiunii în jurul Coreii de Nord și Iranului.

Fluxul de știri
0