Liderul Al-Nusra, în stare critică în urma atacurilor aeriene rusești

© Photo : Russian Defence MinistryEveryday life of the Russian air group at the Hmeymim airfield in Syria
Everyday life of the Russian air group at the Hmeymim airfield in Syria - Sputnik Moldova
Abonare
Forțele Aeriene ale Federației Ruse l-au rănit grav pe liderul HTS și fostul lider al Frontului Al-Nusra, "emirul" Abu Mohammad al-Iulani, în Siria.

CHIȘINĂU, 5 oct — Sputnik. Forțele Aeriene ale Federatiei Ruse l-au rănit în Siria pe liderul HTS și pe fostul lider Al Nusra, "emirul" Abu Mohammad al-Iulani, în același timp fiind uciși 12 comandanți ai grupului terorist care controlează Idlib, scrie Sputnik International.

Alep, Siria - Sputnik Moldova
Coaliția SUA a omorât în martie mai mulți sirieni decât Statul Islamic

"În urma atacului, liderul grupării Jabhat al-Nusra, Abu Mohammad al-Iulani, s-a ales cu mai multe răni grave și, după ce și-a pierdut mâna, este în stare critică, potrivit unor surse independente", a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia, Igor Konashenkov.

"Împreună cu numeroși (aproximativ 50) polițiști au fost uciși și 12 comandanți de teren ai gruparii al-Nusra, inclusiv cel mai apropiat ajutor al lui Julani", a adăugat el.

Frontul al-Nusra și-a schimbat numele și a fuzionat cu alte grupuri teroriste siriene pentru a creea Hay'at Tahrir al-Sham (HTS); cu toate acestea, Ministerul rus al Apărării continuă să folosească numele original al grupului.

Expozițiе în România Siria. Cronica în fotografii a unui război - Sputnik Moldova
Sputnik și VGTRK au prezentat la București o cronică militară din Siria

Rusia, alături de Iran și forțele Poliției locale, au ajutat guvernul sirian în lupta împotriva grupurilor teroriste care au provocat dezastru în țară din 2011.

Moscova desfășoară o operațiune antiteroristă în Siria începând cu 30 septembrie 2015, la cererea președintelui sirian Bashar Al-Assad.

Războiul din Siria a lăsat aproximativ 220.000 de morți și a dus la migrarea a aproximativ 12 milioane de persoane (populația de dinainte de război a depășit 20 de milioane, însă majoritatea refugiaților sunt strămutati intern, trăind în regiuni controlate de guvern).

Mulți dintre cei care au părăsit țara au plecat în Turcia, Liban și Iordania, în timp ce alții au solicitat azil în Europa, provocand cea mai mare criză umanitară de după cel de-Al Doilea Război Mondial, potrivit Națiunilor Unite.

Fluxul de știri
0