Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coaliția SUA a omorât în martie mai mulți sirieni decât Statul Islamic

© Photo : NewsTeam / Accesați arhiva multimediaAlep, Siria
Alep, Siria - Sputnik Moldova
Abonare
În luna martie 2017, din cauza acțiunilor militare desfășurate de coaliția internațională condusă de SUA, în Siria au murit mai mulți civili decât din cauza trupelor Statului Islamic, scrie The Independent, care citează apărători ai drepturilor omului din Syrian Network for Human Rights

CHIȘINĂU, 4 apr — Sputnik. Într-un articol al acestei reviste, tradus și publicat de INO TV, autorul menționează că, din cauza bombardamentelor coaliției internaționale, au murit 260 de cetățeni pașnici, în timp ce atacurile teroriștilor ISIS au făcut 119 victime printre civili.

Сирия. Архивное фото. - Sputnik Moldova
Siria ar putea fi împărțită în trei zone de influență

Totodată numărul total al oamenilor uciși în urma atacurilor aeriene ale SUA în Siria și Irak a atins în martie cifra de 1472 de oameni, a anunțat grupul britanic de observatori Airways.

Creșterea numărului de victime provocate de atacurile SUA este determinată de câțiva factori. În primul rând, odată cu retragerea trupelor ISIS, luptele se mută din zonele urbane în cele rurale și suburbane, care sunt populate mult mai dens, în orașe precum Rakka și Mosul.

Mai mult, în martie curent SUA au dislocat în Siria încă 400 de militari, astfel dublând practic contingentul său în această țară.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0