Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Peste 300 de obiecte explozive au fost nimicite de geniștii Armatei Naționale

© Sputnik / Мирослав РотарьAlertă cu bombă
Alertă cu bombă - Sputnik Moldova
Abonare
Ultima intervenție a geniştilor din Batalionul de Geniu „Codru” a avut loc în două sate din raionul Căuşeni: Cârnăţeni şi Puhăceni

CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. Geniștii Armatei Naționale au executat, de la începutul anului, 133 de misiuni de deminare pe întreg teritoriul țării, în cadrul cărora au lichidat 323 de obiecte explozive.

Genist - Sputnik Moldova
Societate
Bombe, proiectile și alte tipuri de muniție, găsite în Moldova

Doar în luna septembrie au fost lichidate 26 de obiecte explozive în localitățile din raioanele Anenii Noi, Căuşeni, Dubăsari, Nisporeni, Orhei, Telenești şi Ştefan Vodă. Militarii au nimicit proiectile de artilerie, bombe de aviaţie, dar şi bombe de aruncător.

Ultima ieșire a geniştilor din Batalionul de Geniu „Codru” a avut loc în două sate din raionul Căuşeni: Cârnăţeni şi Puhăceni — unde au identificat un proiectil de artilerie, calibru 122 mm şi, respectiv, o bombă de aviaţie. Muniţiile au fost distruse în condiţii de maximă securitate.

Toate obiectele explozive erau din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Fluxul de știri
0