Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bombe, proiectile și alte tipuri de muniție, găsite în Moldova

© Sputnik / Кирилл Брага / Accesați arhiva multimediaGenist
Genist - Sputnik Moldova
Abonare
În luna mai curent geniștii Armatei Naționale a Republicii Moldova au lichidat aproape 200 de obiecte explozive

CHIȘINĂU, 6 iun — Sputnik. Pe parcursul lunii precedente, geniștii moldoveni au lichidat 171 de obiecte explozive, descoperite în mai multe localități din raioanele Briceni, Căuşeni, Criuleni, Făleşti, Hînceşti, Ocniţa, Orhei şi Ştefan-Vodă.

bomba - Sputnik Moldova
Surpriză explozivă descoperită de un sătean în grădina sa

„Potrivit maiorului Igor Liviţchi, şeful interimar al Serviciului Geniu din cadrul Comandamentului Forţelor Terestre, cel mai mare număr de muniţii — 50 de proiectile antitanc, calibrul 85 mm — au fost distruse de geniştii Batalionului de Geniu „Codru" în satul Cimişeni, raionul Criuleni", noteaz serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Alte 46 de proiectile de artilerie, calibru 76 mm, au fost depistate de localnici în timpul lucrărilor agricole în satul Brăneşti, raionul Orhei. Obiectele explozive au fost dezamorsate de echipa de genişti condusă de maiorul Valentin State.

Geniştii Armatei Naţionale au fost solicitaţi și în satul Puhăceni din raionul Anenii Noi, unde în timpul lucrărilor de excavare la cariera de nisip din localitate a fost descoperită o bombă de aruncător, calibru 320 mm, cu greutatea unitară de 150 kg.

Militari bănuiţi de sustragerea şi comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un nou arsenal de muniții deținute ilegal, depistate de oamenii legii

Cea mai recentă operațiune a avut loc acum o săptămână în satul Purcari, Ştefan-Vodă, unde au fost neutralizate 16 bombe de aruncător, calibrul 82 mm şi, respectiv, 81 mm.

Toate obiectele explozive erau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial şi au fost distruse în condiţii de maximă securitate.

Ministerul Apărării precizează că în anul curent, geniştii Armatei Naţionale au efectuat 71 de ieşiri în diferite localităţi ale ţării, unde au lichidat 249 de muniţii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0