Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil. Birocrația, pe cale de dispariție în Moldova

© Sputnik / Evgheni PanasencoПравительство Рекспублики Молдова
Правительство Рекспублики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Primul oficiu multifuncțional al Agenției Servicii Publice va fi deschis până la 1 decembrie

CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. Până la sfârșitul lunii noiembrie, cel târziu 1 decembrie 2017, va fi deschis primul oficiu multifuncțional al Agenției Servicii Publice (ASP), a declarat vicedirectorul întreprinderii, Vitalie Ciolac. Primul oficiu va fi deschis în orașul Strășeni. Acesta va funcționa după principiul ghișeului unic, iar ulterior proiectul va fi implementat și în celelalte raioane din țară.

Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Începe lichidarea ministerelor din Guvernul țării. Iată pașii ce vor fi urmați

Potrivit lui Ciolac, datorită tehnologiilor informaționale ce vor fi implementate în centrele multifuncționale, cu suportul Băncii Mondiale și a Centrului de Guvernare Electronică, Agenția va putea presta servicii publice moderne, fapt care va contribui la combaterea corupției.

Vicedirectorul ASP a mai declarat că în următoarea perioadă conducerea Agenției va anula mai multe ordine interne ale întreprinderilor reorganizate și va propune o serie de amendamente la legislația în vigoare, astfel încât cetățenii să nu fie nevoiți să prezinte certificate cu privire la informații ce se regăsesc în registrele de stat și care după reorganizare i-au revenit Agenției Servicii Publice.

Potrivit lui Ciolac, astfel vor fi eliminate anumite etape birocratice din procesul de perfectare a documentelor.

„Cetățeanul se va adresa la oficiul multifuncțional doar de două ori, inițial pentru a depune cererea de solicitare a serviciului, iar ulterior pentru a ridica actul”, a mai precizat vicedirectorul ASP.

Fluxul de știri
0