Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Partidul Democrat a anunțat cu cine va face alianțe după alegerile din 2018

© Sputnik / Мирослав РотарьPDM sediu ПДМ офис
PDM sediu ПДМ офис - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Liderul Partidului Democrat a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă cu cine va face alianțe politice formațiunea pe care o conduce, după scrutinul parlamentar de anul viitor

CHIȘINĂU, 3 oct – Sputnik. Liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a declarat marți, 3 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, că după alegerile parlamentare ordinare din 2018 PD va face alianțe politice doar cu partidele de dreapta.

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Puterea din Moldova i-a făcut opoziției o ofertă incredibilă

Plahotniuc a mai menționat că oponenții PD vor fi toți cei care se vor opune dezideratului de integrare europeană a Republicii Moldova.

”Am propus ca la ședința Consiliului Național Politic al PD, care va avea loc la sfârșitul acestei luni, să adoptăm o rezoluție pirin care să stabilim clar că PD va face alianțe politice cu oricare partid de dreapta care va trece pragul electoral. Cei de dreapta nu sunt adversarii noștri politici, dar noi vom fi oponenții celor care se vor opune dezideratului de integrare europeană”, a declarat Plahotniuc.

Membrii PD au analizat în cadrul ședinței săptămânale de marți situația politică din Moldova.

”Constatăm că în ultimele zile, în Moldova, unele partide au început prematur campania electorală, care desfac și fac alianțe politice, deși suntem la mai bine de un an distanță de alegerile parlamentare. Acest mod neinspirat de a face opoziție este dur taxat de electoratul de dreapta”, a menționat liderul PD.

Potrivit lui Plahotniuc, ”anul viitor am putea fi puși în fața unei situații extrem de periculoase pentru Moldova”.

”PD nu va intra în această dezbatere electorală prematură. Obiectivul nostru este ca și după alegerile parlamentare din 2018, Moldova să aibă o guvernare europeană”, a declarat președintele PD.

Formațiunea a mai decis să nu susțină referendumul cu privire la revocarea din funcție a primarului municipiului Chișinău, liberalul Dorin Chirtoacă, care va avea loc pe data de 19 noiembrie.

Fluxul de știri
0