Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Puterea din Moldova i-a făcut opoziției o ofertă incredibilă

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Puterea din Moldova i-a înaintat opoziției parlamentare și extraparlamentare o ofertă incredibilă

CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. Opoziția parlamentară și cea extraparlamentară va trebui să se unească și să decidă asupra unui candidat unic pe care să-l delege ca reprezentant al întregii opoziții din Moldova care va fi împuternicit prin lege cu dreptul de a avea acces la informații de stat, inclusiv la cele clasificate. Anunțul a fost făcut, mați, în cadrul unei conferințe de presă de președintele Parlamentului Andrian Candu, vicepreședinte al PD.

”Venim cu o propunere către partidele de opoziție, să desemneze un lider al său, pentru ca noi să oferim opoziției posibilitatea de a comunica și de a afla mai multe informații, inclusiv acces la secretul de stat”, a declarat Candu.

Председатель Парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Va vota sau nu PD inițiativa de suspendare a președintelui Dodon. Ce spune Candu

Potrivit reprezentantului coaliției de guvernare din Moldova, puterea trebuie să fie transparentă și să ofere acces la informații reale, astfel ca opoziția să identifice ideile necesare pentru cetățeni.

”Nu este o ofertă de parteneriat, puterea vrea să ofere opoziției posibilitatea să afle tot ce înseamnă structura statului”, a precizat Candu.

Democratul a declarat că dreptul de a avea acces la informații, inclusiv cele clasificate, va fi oferit reprezentantului opoziției prin lege.

Președintele Legislativului a mai ținut să precizeze că solicitarea opoziției de a organiza în Moldova alegeri parlamentare anticipate este nulă.

”Odată ce intrăm în ultimul an înainte de alegerile parlamentare ordinare, alegerile anticipate nu pot fi organizate, conform Constituției”, a menționat Candu.

Ultimele alegeri parlamentare ordinare în Moldova au avut loc la 30 noiembrie 2014.

Fluxul de știri
0