Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un protest la care s-au bâlbâit chiar și organizatorii

© Sputnik / Miroslav RotariProtest Platforma "Dreptate și Adevăr"
Protest Platforma Dreptate și Adevăr - Sputnik Moldova
Abonare
La protestul organizat duminică, 1 octombrie, de PPDA și PAS s-au adunat cu greu câteva zeci de manifestanți

CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Membrii și susținătorii PPDA și PAS au încercat să organizeze duminică, 1 octombrie, un nou protest antiguvernamental. 

Митинг внепарламентской оппозиции в Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
Opoziţia a amânat protestele până la toamnă

Deși a fost anunțat la ora 12.00, protestul a început cu o mare întârziere, care a depășit mai mult de o oră. Manifestanții s-au adunat cu greu în fața Cinematografului ”Gaudeamus”, unde au scandat lozinci antiguvernare, cerând abrogarea noului sistem de alegere a Parlamentului. 

Organizatorii manifestației, Andrei Năstase și Maia Sandu, au încercat să dea vina pentru numărul mic de protestatari și proasta organizare a protestului, pe cei care au decis să organizeze duminica aceasta la Chișinău Maratonul Internațional Moldova, la care au participat peste 10 mii de cetățeni din mai multe țări ale lumii. Evenimentul sportiv a fost anunțat cu mult timp înainte de data de 17 septembrie, când PPDA și PAS au declarat că vor organiza la 1 octombrie un nou protest împotriva votului mixt. 

După discursurile din fața Cinematografului ”Gaudeamus”, protestatarii s-au îndreptat spre sediul Televiziunii publice, unde au cerut includerea în grila de emisie a unei emisiuni ”Ora opoziției” și demisia membrilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului. 

Protestul a durat aproape două ore, fără incidente și provocări, și fără adoptarea vreunei rezoluții. Organizatorii au anunțat că nu vor renunța la proteste și au declarat că următoarea manifestație va avea loc spontan. 


Fluxul de știri
0