Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Opoziţia a amânat protestele până la toamnă

© Sputnik / Miroslav RotariМитинг внепарламентской оппозиции в Кишиневе
Митинг внепарламентской оппозиции в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit lui Andrei Năstase şi Maiei Sandu, pe 17 septembrie va avea loc cea mai amplă acţiune de protest - câtă dreptate au aceştia o va arăta doar timpul

CHIŞINĂU, 30 iul — Sputnik. Duminică, la Chişinău au avut loc o acţiune de protest organizată de opoziţia extraparlamentară — Platforma „DA" condusă de Andrei Năstase, Partidul Acţiune şi Solidaritate al ex-ministrului Educaţiei, Maia Sandu şi „Partidul Nostru", liderul căruia, Renato Usatîi, la moment este plecat din Republica Moldova.

Manifestanţii au protestat împotriva trecerii la sistemul electoral mixt, printre aceştia erau însă şi persoane cu alte interese. De exemplu, cei care pledau pentru unirea Moldovei Cu România.

Стычки журналистов с протестующими - Sputnik Moldova
Accidente
Protestatarii din centrul Capitalei au agresat jurnaliştii

Totodată, jurnaliştii unui post privat de televiziune a fost agresat de manifestanţi, pentru că unora dintre aceştia nu le este pe plac politica redacţională a respectivei televiziuni.

Protestatarii s-au adunat la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt de unde s-au îndreptat spre Parlament, iar apoi au pornit în marş prin Capitală. Aceştia au ajuns la sediul Partidului Socialiştilor, au scandat lozinci în faţa Ministerului de Interne şi şi-au încheiat protestul sub ferestrele Partidului Democrat.

Numărul participanţilor a fost neaşteptat de mic (în jur de trei mii), astfel că organizatorii au fost nevoiţi să invoce în calitate de justificare faptul că moldovenii sunt plecaţi în concedii.

În cele din urmă, perorând în voie despre corupţie, oligarhi şi hoţii de la putere, aceştia au declarat că vor continua acţiunile de protest în toamnă, anunţând şi data următorului miting — 17 septembrie.

Problema este dacă se vor mai găsi doritori să urmeze această „gaşcă" politică

Fluxul de știri
0