Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un fenomen inedit se va produce azi la Chișinău. Poate participa orice cetățean

© Sputnik / Rodion ProcaSputnik Moldova, Chișinău Marathon
Sputnik Moldova, Chișinău Marathon - Sputnik Moldova
Abonare
Capitala Republicii Moldova va găzdui duminică unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale anului

CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Duminică, 1 octombrie, începând cu ora 9.00, la Chișinău se va desfășura cea de-a treia ediție a Maratonului Internațional Chișinău. La eveniment sunt așteptați toți sportivii, atât amatori, cât și profesioniști din țară și de peste hotare. 

Maratonul Internațional Chișinău, organizat de către organizația social-sportivă Sporter, este deja la a treia ediție a sa. Sputnik-Moldova este unul dintre partenerii informaționali ai evenimentului.

Международный Кишиневский Марафон - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Olimpic ECOFest-2017, la Chișinău. Este important să nu ratăm acest eveniment

Republica Moldova este o țară mică din sud-estul Europei, având multe tradiții și obiceiuri frumoase. În Moldova poți găsi cea mai mare colecție de vinuri din Europa și cel mai mare complex de galerii vinicole, o atmosferă inedită în stil rustic și landșafturi naturale unice. Oamenii din Moldova se deosebesc prin ospitalitate și generozitate.

La prima ediție Chisinau International Marathon, din anul 2015, au participat 10 mii de persoane, iar cel de-al doilea Maraton din Chișinău, care s-a desfășurat pe 17 aprilie 2016, a adunat peste 15 mii de persoane din 50 de țări ale lumii, care au concurat la proba de 42 km, 21 km, 10 km sau 3 km.

În acest an, la cursele standard de 42 km, 21 km, 10 km și 1,5 km, a fost adăugată o nouă distanță, cea de 5 km. Totodată, toți doritorii pot parcurge Fun Run (1,5 km), care este absolut gratuit. 

Asociaţia sportivă internaţională non-profit AIMS (Association of International Marathons and Distance Races), care cuprinde mai mult de 400 de maratoane şi curse din 121 de ţări ale lumii, a publicat calendarul evenimentelor atletice pentru anul 2017, unde a fost inclus şi Maratonul Internaţional Chişinău..

Fondul de premiere al Maratonului din Chișinău constituie 100 de mii de lei. 

Fluxul de știri
0