Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Olimpic ECOFest-2017, la Chișinău. Este important să nu ratăm acest eveniment

© Sputnik / Мирослав РотарьМеждународный Кишиневский Марафон
Международный Кишиневский Марафон - Sputnik Moldova
Abonare
Sâmbătă, Parcul Valea Morilor se va transforma într-un spațiu dedicat sportului și modului activ de viață

CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS), Fundația Campionilor Olimpici și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării organizează sâmbătă, 30 septembrie, ediția a III-a a evenimentului Olympic ECOFest.

Prin acest proiect, organizatorii își propun să contribuie la educarea ecologică a chișinăuienilor, să promoveze sportul și educația în spiritul protecției mediului înconjurător, subliniind angajamentul organizațiilor sportive pentru soluționarea problemelor de mediu.

Olympic EcoFest va avea loc în Parcul Valea Morilor, locul îndrăgit de odihnă al chișinăuienilor. Motto-ul proiectului Olympic EcoFest este: Practicăm sportul într-un mediu curat. Evenimentul va începe la ora 10.00. 

Факел во время эстафеты - Sputnik Moldova
Societate
Olympic EcoFest 2017: Cum să practicăm sportul într-un mediu curat

Valea Morilor este locul îndrăgit al chișinăuienilor. Sâmbătă, acest parc se va transforma într-un spațiu dedicat sportului și modului activ de viață. Participanții la Olympic EcoFest vor avea ocazia să urmărească și să practice următoarele sporturi: volei, fotbal, tenis pe plajă, hipism, badminton, tenis de masă, ciclism, caiac-canoe.

Olympic Eco Fest este un îndemn de a face mișcare în aer liber, de a descoperi sporturi noi, de a îndepărta copiii de la televizoare și computere, de a combate modul de viață sedentar și de a transmite participanților mesajul că natura trebuie păstrată pentru generațiile care urmează.

În cadrul Olympic EcoFest vor fi desfășurate diverse activități de interes pentru părinți și copii, având drept scop educarea ecologică.

Reprezentanții Centrului de Sănătate Publică din Chișinău vor prezenta o lecție despre alimentația sănătoasă. Iar cei care vor dori vor putea să efectueze un screening al hipertensiunii cu determinarea unor parametri de nutriție.

Centrul Național de Mediu va organiza un workshop privind folosirea produselor sintetice de curățat în gospodărie și influența negativă a acestora asupra mediului, în special, a apelor. Copiii vor participa la un master-class de fabricare a unui detergent ecologic.

Participanții vor planta copaci și vor participa la salubrizarea teritoriului.

În cadrul evenimentului vor fi expuse lucrările care au participat la concursul de pictura „Eu sunt ECO”.

Partenerul informațional al evenimentului este Agenția de știri și radio Sputnik-Moldova

Fluxul de știri
0