Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În urma unui examen medical, viața unei familii din Moldova, pusă în pericol

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
O familie din Moldova a trecut prin-un adevărat calvar după ce a mers la un laborator medical din Chișinău

CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Viața și sănătatea a doi soți a fost pusă într-un mare pericol după ce au primit rezultate greșite la un laborator medical din Chișinău. 

Cei doi soți au mers la un laborator de analize din Chișinău, la recomandarea unui doctor, pentru a fi supuși unor examene medicale. Concluziile prezentate de centrul de analize au arătat că cei doi suferă de o anumită infecție și urmează să parcurgă un tratament costisitor și anevoios.

Профессор Глеб Соловьев ведет операцию на сердце - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Trei medici din Moldova au fost condamnaţi la închisoare pentru malpraxis

În timpul administrării preparatelor, familia a înțeles că ceva nu este în regulă, pentru că medicamentele luate nu le aduceau decât neplăceri. Atunci cei doi soți au decis să meargă încă o dată la analize numai că la alte două centre din Capitală. 

Spre marea mirare a celor doi, rezultatele de laborator au arătat că cei doi soți nu suferă de problemele pe care le-a indicat primul centru de analize, iar infecțiile depistate sunt doar pe hârtie.     

Astfel, tratamentul primit a fost unul anevoios, iar medicamentele au avut efecte secundare. 

Atât tratamentul cât și efectuarea analizelor au provocat familiei un prejudiciu material al cărui cuantum se ridică la aproximativ 4000 lei. Familia a hotărât să depună o petiție la Agenția pentru Protecția Consumatorilor. În urma discuțiilor cu administrația laboratorului, conflictul s-a mediat, familiei rambursându-i-se costurile analizelor.  

Fluxul de știri
0