Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vom avea sau nu vară indiană în această toamnă în Moldova. Ce spun meteorologii

© Sputnik / Miroslav RotariОсень
Осень - Sputnik Moldova
Abonare
Un anticiclon din nord a străbătut în aceste zile teritoriul Republicii Moldova, lucru care a influențat scăderea temperaturilor

CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Toamna aceasta în Moldova nu vom avea parte de vara indiană, a declarat pentru Sputnik- Moldova șeful Centrului Prognoze Meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca.

Осень - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Toamna în Moldova ne va oferi multe surprize. Când vor cădea primii fulgi

”Vom avea creșteri de temperaturi, dar nu putem vorbi de vară indiană în Moldova”, a declarat Roșca.  

Potrivit meteorologului, după data de 4 octombrie, temperatura aerului noaptea se va ridica până la plus 8, plus 13 grade, puțin peste normă.

”Ziua, mercurul din termometre va urca până la plus 16, plus 21 de grade. Este normal pentru această perioadă a anului”, a precizat Roșca.  

Șeful Centrului Prognoze Meteorologice a mai declarat reporterului agenției că, după data de 5 octombrie, noaptea se vor înregistra valori de plus 10, plus 15 grade. 

”În schimb, maximele termice ziua vor rămâne la aceeași valoare. Așa vreme nu o putem numi vară indiană”, a declarat meteorologul. 

Un anticiclon din nord a străbătut în aceste zile teritoriul Republicii Moldova, lucru care a influențat scăderea temperaturilor. După ce anticiclonul va părăsi teritoriul țării noastre, la începutul săptămânii viitoare, vremea se va încălzi.

Fluxul de știri
0