Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Olympic EcoFest 2017: Cum să practicăm sportul într-un mediu curat

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaФакел во время эстафеты
Факел во время эстафеты - Sputnik Moldova
Abonare
Olympic EcoFest va avea loc în data de 30 septembrie 2017, în Parcul Valea Morilor, locul îndrăgit de odihnă al chișinăuienilor. Motto-ul proiectului Olympic EcoFest este: Practicăm sportul într-un mediu curat.

CHIȘINĂU, 15 sept — Sputnik. Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) al Republicii Moldova, Fundația Campionilor Olimpici și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, cu susținerea Sponsorului General Rompetrol Moldova, în data de 30 septembrie 2017, organizează ediția a III-a a evenimentului Olympic ECOFest.

Actorul și regisozorul Jean-Claude Van Dame - Sputnik Moldova
Societate
(FOTO) Cum arăta legendarul Jean-Claude Van Damme în anul 1984

Prin acest proiect, organizatorii își propun să contribuie la educarea ecologică a chișinăuienilor, să promoveze sportul și a educația în spiritul protecției mediului înconjurător, subliniind angajamentul organizațiilor sportive pentru soluționarea problemelor de mediu.

Olympic EcoFest va avea loc în Parcul Valea Morilor, locul îndrăgit de odihnă al chișinăuienilor. Motto-ul proiectului Olympic EcoFest este: Practicăm sportul într-un mediu curat.

Valea Morilor este locul îndrăgit al chișinăuienilor. În data de 30 septembrie acest parc se va transforma într-un spațiu dedicat sportului și modului activ de viață, iar lacul va fi împânzit de o flota formată din diverse ambarcațiuni: caiac, canoe, yachturi laser, schifuri, bărci dragon. Participanții la Olympic EcoFest vor avea ocazia să urmărească și să practice următoarele sporturi: volei, fotbal, tenis pe plajă, hipism, badminton, tenis de masă, ciclism, caiac-canoe.

Раду Албот - Sputnik Moldova
Sport
Victorie istorică: Radu Albot s-a calificat în turul trei US Open

Majoritatea tinerilor își petrec timpul în încăperi închise. Olympic Eco Fest este un îndemn de a face mișcare în aer liber, de a descoperi sporturi noi, de a îndepărta copii de la televizoare și computere, de a combate modul de viață sedentar și de a transmite participanților mesajul că natura unde te odihnești trebuie păstrată pentru generațiile ce urmează.

Toți doritorii vor participa la o cursă de alergări în jurul lacului Valea Morilor și vor primi un tricou olimpic cu logo-ul CNOS, al sponsorului general al evenimentului Rompetrol și al partenerului Naturalis.

În afară de aceasta, în cadrul Olympic EcoFest vor fi desfășurate diverse activități de interes pentru părinți și copii, având drept scop educarea ecologică.

Reprezentanții Centrului de Sănătate Publică din mun. Chișinău vor prezenta o lecție despre alimentația sănătoasă. Iar cei care vor dori vor putea să efectueze un screening al hipertensiunii cu determinarea unor parametri de nutriție (grăsimi, apă, etc.).

Centrul Național de Mediu va organiza un workshop privind folosirea produselor sintetice de curățat în gospodărie și influența negativă a acestora asupra mediului, în special, a apelor. Copiii vor participa la un master-class de fabricare a unui detergent ecologic.

Participanții vor planta copaci și vor participa la salubrizarea teritoriului.

În cadrul evenimentului vor fi expuse lucrările care au participat la concursul de pictura „Eu sunt ECO".

© Olympic EcoFest 2017Olympic EcoFest 2017
Olympic EcoFest 2017 - Sputnik Moldova
Olympic EcoFest 2017
Fluxul de știri
0