Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Republica Moldova este o țară frumoasă și ospitalieră

© Sputnik / Miroslav RotariДень вина в Гагаузии
День вина в Гагаузии - Sputnik Moldova
Abonare
Sâmbătă, la Chișinău, s-a desfășurat masa rotundă cu genericul ”Descoperă Moldova ospitalieră”

CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. La eveniment au participat în jur de 80 de reprezentanți ai companiilor turistice din Federația Rusă și din țara noastră. Evenimentul a fost organizat sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. 

”Scopul acestui eveniment este prezentarea potențialului turistic al țării noastre și atragerea turiștilor străini”, a declarat Dodon care a fost prezent la eveniment. 

Vin Вино - Sputnik Moldova
Turismul vinicol şi afacerile mici în domeniu pot fi dezvoltate şi în Moldova

La masa rotundă au fost prezenți reprezentanții companiilor turistice din mai multe regiuni ale Federației Ruse – Moscova, Samara, Tver, Breansk, Murmansk, Oriol, Smolensk, o companie din oraşul Vitebsk (Belarus), precum și din țara noastră.

”Mă bucur că oaspeții din străinătate, pe parcursul a două zile de aflare în Moldova, au avut prilejul să se familiarizeze cu activitatea unor companii vinicole din Moldova, cu bucătăria naţională, tradiţiile şi obiceiurile moldovenilor și a etniilor ce locuiesc în țara noastră”, a precizat șeful statului.

Potrivit lui Dodon, Republica Moldova are un potenţial al turismului care trebuie să fie dezvoltat. 

”Promovarea potenţialului turistic şi dezvoltarea infrastructurii necesare sunt prioritățile de bază pe care ni le propunem pentru a spori atractivitatea țării noastre ca destinaţie turistică”, a notat președintele.

Dodon și-a exprimat speranța că actualul tur de descoperire a Moldovei precum și organizarea unor evenimente şi misiuni cu impact pentru creşterea notorietăţii Republicii Moldova, vor impulsiona dezvoltarea turismului în țara noastră.

”Moldova este o țară frumoasă și ospitalieră! Sper ca acest mesaj să ajungă la toți prietenii și cunoscuții participanților la acest eveniment”, a conchis șeful statului.


Fluxul de știri
0