Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cu ce se va ocupa Fredolin Lecari în conducerea INTERPOL

© Sputnik / Miroslav RotariДиректор Пограничной полиции Фредолин Лекарь
Директор Пограничной полиции Фредолин Лекарь - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Poliției de Frontieră Fredolin Lecari se va ocupa alături de francezul Jean-Jacques Colombi de Europa

CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Fredolin Lecari, a fost ales, vineri, în funcția de membru al Comitetului Executiv al Interpol pentru un mandat de trei ani.

Solicitat de Agenția Sputnik-Moldova pentru a oferi mai multe detalii despre misiunea sa la Interpol, Fredolin Lecari a declarat că va putea da o informație mai amplă săptămâna viitoare, când se întoarce de la Beijing, unde participă la cea de 86-a sesiune a Adunării Generale a Interpol.  

Comitetul Executiv (CE) se reunește de trei ori pe an și stabilește politica și direcția organizațională. În funcția de membri ai CE Interpol sunt aleși candidați care au o vastă experiență în domeniul de profil și care dețin funcții înalte în cadrul Poliției în țările sale. 

Rolul Comitetului executiv al Interpol este de a supraveghea executarea deciziilor Adunării Generale a Interpol, de a pregăti agenda pentru ședințele Adunării Generale, să supravegheze administrarea și activitatea Secretarului General.

Fredolin Lecari - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Fredolin Lecari a ajuns în structurile de conducere ale INTERPOL

Comitetului Executiv al Interpol se întrunește de trei ori pe an și este compus din 13 membri: președinte, trei vicepreședinți și nouă delegați care reprezintă Interpol în Africa, America, Asia și Europa. Fredolin Lecari se va ocupa alături de francezul Jean-Jacques Colombi de Europa. 

Lecari a fost numit în funcția de șef al Poliției de Frontieră a Republicii Moldova la 28 septembrie 2016. Anterior a deținut funcția de șef al Biroului Naţional Central Interpol din Republica Moldova.

Fluxul de știri
0