Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vai și amar de capul restaurantelor din Moldova. Ce surprize le așteaptă

© Photo : PixabayRestaurant
Restaurant - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Serviciul Fiscal de Stat prelungește cu o lună monitorizarea agenților economici care deţin săli de ceremonii sau restaurante

CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat continuă acțiunile de monitorizare și control a agenților economici care dețin săli de ceremonii sau restaurante, ramură ce prezintă riscuri sporite pentru administrarea fiscală.

SFS a examinat activitatea unui șir de agenţi economici prin prisma următorilor indicatori: tipul obiectului (sală de festivităţi, restaurant, cafenea); suprafaţa unităţilor comerciale; numărul de locuri; regimul de lucru; cifra de afaceri; povara fiscală; numărul mediu de salariați; salariul mediu per angajat pe parcursul anului 2016. 

Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Societate
Fiscul verifică veniturile tuturor artiștilor din Moldova

Ulterior, SFS a instituit posturi fiscale la 10 agenti economici cu renume din mun. Chişinău care au declarat pierderi sau au înregistrat profit nesemnificativ în raport cu venitul total declarat şi cu pondere mică a achitărilor în total venituri.

Drept rezultat,  în perioada lunii curente, SFS a stabilit că în timpul funcționării postului fiscal, la cei 10 agenți economici monitorizați a fost înregistrată o creștere a volumului de livrări cu 6,5 milioane lei sau cu 40,49% mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent de activitate.

Lista agenților economici care vor fi monitorizați va crește pe parcursul acestei luni cu 10.Verificările vor avea loc pe întreg teritoriul țării.

Fluxul de știri
0