Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fiscul verifică veniturile tuturor artiștilor din Moldova

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritatea națională fiscală continuă activitățile care au drept scop majorarea nivelului de disciplină fiscală, minimalizarea cazurilor de eschivare de la plata impozitelor, taxelor și a altor plăți obligatorii a unor contribuabili

CHIȘINĂU, 13 iul – Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a examinat declarațiile pe venit ale unui șir de interpreți din Moldova și, analizând riscurile de evaziune fiscală din partea acestora, începând cu această săptămână, va purta discuții de conformare cu fiecare dintre ei.

fisc - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Precizare importantă de la Fisc cu privire la prezentarea declarației pe venit

Potrivit SFS, acțiunile de verificare ale persoanelor fizice care prestează servicii foto, video sau de deservire muzicală a ceremoniilor vor continua. 

”Orice activitate, potrivit legislației, cu excepția muncii efectuate în baza contractului de muncă, desfășurată de către o persoană, având drept scop obținerea venitului, sau în urma desfășurării căreia, indiferent de scopul activității, se obține venit se califică a fi activitate de întreprinzător. Activitatea de întreprinzător urmează fi a înregistrată în una din formele stabilite de Legea privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali”, amintește autoritatea națională fiscală.

În urma acțiunilor de verificare a persoanelor care prestează astfel de servicii, în perioada lunilor aprilie-iunie, numărul patentelor valabile a crescut de la 147 la 188 per lună, pentru servicii de foto-video; de la 52 la 131 – pentru deservirea muzicală a ceremoniilor și de la 21 la 45 –  pentru deservirea muzicală cu regizarea evenimentelor.

Fluxul de știri
0