Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bătaia în microbuzele din Chișinău continuă

© Sputnik / Мирослав Ротарьtransport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины
transport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины - Sputnik Moldova
Abonare
Show-ul din microbuzele din Chișinău pare să nu ia sfârșit, vezi comentariul Primăriei și cel al administratorilor de maxi-taxiuri

CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Aglomerația în microbuzele care circulă pe străzile Capitalei nu pare să aibă un final fericit. Responsabilii de la Primăria Chișinău au declarat că în ultimii doi ani au fost retrase de pe rute 600 de maxi-taxiuri. Astfel din 1700 câte erau acum doi ani, pe itinerare ies zilnic 1100 de microbuze. 

Fotografie simbol: Microbuz de linie - Sputnik Moldova
Societate
Șocant: În bătaia din maxi-taxi din Capitală a fost agresat un minor – VIDEO

Transportul public privat, maxi-taxiurile, a apărut pe străzile Capitalei la începutul anilor 2000. De atunci și până în prezent, potrivit angajaților primăriei, mașinile din parcul de maxi-taxi nu au fost practic reînnoite. Situație care a dus la retragerea multor vehicule de pe trasee. 

Administratorii de microbuze din Chișinău spun că nu au de când să cumpere mașini noi din moment ce administrația orașului nu dorește să majoreze prețul la călătoria cu maxi-taxiul până la 10 lei. Aceștia susține că tariful de 3 lei nu le-ar acoperi cheltuielile pentru întreținerea mașinii. În această situație, administratorii de rute private afirmă că nu vor suplimenta numărul de mașini, iar călătorii nu au decât să suporte condițiile: microbuze arhipline, uzate și periculoase. 

Primarul interimar al municipiului Chișinău, Nistor Grozavu, a declarat că decizia de a majora prețul la călătoria cu microbuzul este una politică și trebuie să fie luată de Consiliul Municipal Chișinău. 

”Urmează să fie organizate dezbateri publice cu privire la majorarea prețului la călătoria cu microbuzul. Dar este o decizie politică pe care trebuie să o ia CMC. Unele rute cer 10 lei, altele 5 lei”, a declarat Grozavu. 

Acesta mai spune că o soluție la criza microbuzelor din Chișinău ar fi procurarea autobuzelor de capacitate medie și mare.

”Trebuie să procurăm autobuze și să înlocuim unele itinerare majore cu autobuze”, a declarat Grozavu. 

Aglomerația din microbuze face victime în Capitală. Zilele trecute un martor ocular a plasat un filmuleț video din care se vede cum două pasagere se bat din cauza unui loc pe scaun. Din păcate, una dintre acestea a agresat-o chiar și pe fiica minoră a celei de-a doua bătăușe. 

Fluxul de știri
0