Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Lupii au dat iarăși iama într-un sat din Moldova

Abonare
Autoritățile găgăuze au confirmat faptul că fiarele sălbatice au atacat o turmă de oi

CHIȘINĂU, 28 sept — Sputnik. O haită de lupi au atacat o turmă de oi în satul Tomai, Raionul Ceadâr-Lunga. Informația a fost confirmată joi de Poliția din Autonomia Găgăuză.

Potrivit forțelor de ordine, incidentul a avut loc în noaptea spre 28 septembrie, la o stână situată în partea de sud a localității.

Oi de la o stână din Moldova sfâșiate de lupi - Sputnik Moldova
Societate
Lupii își arată colții în Moldova. Vezi ce au făcut bestiile la Ceadîr-Lunga

Câțiva lupi au atacat o turmă de oi care îi aparține unui locuitor al satului Tomai, născut în 1969. Aceștia au sfâșiat trei oi, iar una au cărat-o cu ei, a precizat Poliția într-un comunicat.

Un caz similar a avut loc în aceeași localitate acum două săptămâni. În data de 14 septembrie, câțiva lupi au atacat oile care aparțineau unui locuitor de 64 de ani din satul Tomai. Bestiile au devorat trei oi și o capră.

În Moldova lupul este protejat de Cartea Roșie. Specialiștii nu exclud că turma ar fi putut fi atacată de lupi, însă ei sunt de părere că ar putea fi și câini care au sălbătăcit și care, la fel, se grupează în haite și nu au frică să se apropie de casele oamenilor.

De asemenea, ar putea fi vorba și despre șacali care s-au înmulțit în ultimul timp în Moldova.

Oamenii legii le recomandă crescătorilor de ovine să țină cont de câteva sfaturi. Și anume: să țină oile închise pe timp de noapte, să instaleze sisteme de iluminare și să folosească paza cu câini.

Fluxul de știri
0