Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lupii își arată colții în Moldova. Vezi ce au făcut bestiile la Ceadîr-Lunga

© Photo : Facebook / IP FloreștiOi de la o stână din Moldova sfâșiate de lupi
Oi de la o stână din Moldova sfâșiate de lupi - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii din sudul Republicii Moldova stau cu frica în sân după cazul din satul Tomai. Unii spune că le este frică să iasă noaptea din casă de teama lor.

CHIȘINĂU, 15 sept — Sputnik. Mai mulți lupi ar fi atacat o turmă de oi în satul Tomai din raionul Ciadîr-Lunga. Informația a fost confirmată de angajații Inspectoratului de Poliție din UTA Găgăuzia.

Волк - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Alarmă la Comrat: lupi dau târcoale la periferia orașului

Potrivit oamenilor legii, totul s-a întâmplat în data de 14 septembrie, la o stână situată în partea de nord-est a satului.

”Câțiva lupi au atacat oile care aparțineau unui locuitor din satul Tomai. Bestiile au devorat trei oi și o capră”, anunță autoritățile.

În Moldova lupul este protejat de Cartea Roșie. Specialiștii nu exclud că turma ar fi putut fi atacată de lupi, însă ei sunt de părere că ar putea fi și câini care au sălbătăcit și care, la fel, se grupează în haite și nu au frică să se apropie de casele oamenilor.

De asemenea, ar putea fi vorba și despre șacali care s-au înmulțit în ultimul timp în Moldova.

Oamenii legii le recomandă crescătorilor de ovine să țină cont de câteva sfaturi. Și anume: să țină oile închise pe timp de noapte, să instaleze sisteme de iluminare și să folosească paza cu câini.

Fluxul de știri
0