Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Întârzieri și anulări: cum circulă trenurile și autobuzele din Moldova

© Sputnik / Осматеско ДмитрийСеверный автовокзал
Северный автовокзал - Sputnik Moldova
Abonare
Programul circulației trenurilor și autobuzelor din Moldova a fost modificat din cauza incendiului din regiunea Vinița

CHIȘINĂU, 28 sept — Sputnik. Joi, autobuzul Chișinău — Vinița de la ora 8.50 a fost anulat, fapt confirmat de orarul online al Autogării de Nord din Chișinău.

Această cursă este zilnică. Ieri, în pofida situației excepționale din regiunea Vinița, plecarea autobuzului în direcția respectivă a avut loc conform orarului. De asemenea, miercuri seara, din Autogara de Nord a plecat spre Kiev autobuzul care trece prin regiunea Vinița și Jitomir.

Explozie la depozitul de muniții din Kalinovka, Ucraina - Sputnik Moldova
Ecologiștii: Când vor ajunge în Moldova gazele toxice de la explozia din Vinița

Responsabili de la ÎS „Calea Ferată din Moldova" au comunicat, la rândul lor, că, din cauza incendiului la depozitul de muniții din Kalinovka, trenul Moscova — Chișinău care de obicei traversează acest tronson a fost nevoit să facă un ocol, din care cauză garnitura nr. 341/342 care trebuia să sosească în ajun la ora 18.00, a întârziat cu 9 ore 45 de minute, iar trenul nr. 47/48 care, conform orarului, urma să fie în Gara Chișinău la ora 00.29, a ajuns cu 8 ore mai târziu.

În afară de aceasta, are întârziere și trenul nr. 65 care trebuia să sosească joi la Chișinău, la ora 9.33.

Marți seara, la depozitele militare din Kalinovka, regiunea Vinița, au început să explodeze munițiile. În consecință s-a declanșat un incendiu de proporții. Peste 30 mii de persoane au fost evacuate din Kalinovka și din satele apropiate. Conform datelor oferite de autoritățile locale, două persoane au avut de suferit.

Взрывы на военных складах в Калиновке - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Alertă de călătorie în regiunea Vinița, Ucraina, pentru cetățenii moldoveni

Ministerul Apărării al Ucrainei informează că la depozit se aflau 83 mii de tone de muniții, din care 63 erau funcționale. Autoritățile ucrainene au închis spațiul aerian pe o rază de 50 km de asupra epicentrului deflagrației. A fost intentat un dosar penal pe articolul „Diversiune". Miercuri seara incendiul a fost localizat, majoritatea munițiilor fiind salvate.

Pentru lichidarea focului au fost antrenate 2 mii 350 persoane și 284 unități de tehnică diferită, inclusiv două avioane AN-32P și patru trenuri de stingere a incendiilor.

La rândul său, prim-vicepreședintele regiunii Vinița, Andrei Ghijko, a spus că la depozitele din Kalinovka se mai aud încă și acum explozii izolate, o dată la jumătate de oră. Potrivit lui Ghijko, pentru examinarea teritoriului va fi nevoie de trei — patru zile, după care va urma curățarea teritoriului bazei militare.

Fluxul de știri
0