Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul român, în vizită la Chişinău după deblocarea creditării pentru RM

© privesc.euDacian Cioloş
Dacian Cioloş - Sputnik Moldova
Abonare
În conformitate cu Acordul privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova, Chişinăul a primit o primă tranşă în valoare de 60 de milioane de euro.

CHIŞINĂU, 25 aug – Sputnik. Prim-ministrul român Dacian Cioloş întreprinde joi prima vizită oficială în Republica Moldova de la preluarea mandatului de premier.

El va fi însoțit de Vasile Dîncu, viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Victor Grigorescu, ministrul Energiei, Anca Dragu, ministrul Finanțelor Publice, Raluca Prună, ministrul Justiției, Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, și Maria Ligor, ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni.

Dacian Cioloș - Sputnik Moldova
Politică
Cioloş: România va ajuta Moldova condiţionat şi în funcţie de posibilităţi

Vizita la Chișinău a delegației române condusă de premierul Dacian Cioloș are loc în contextul eliberării primei tranşe, în valoare de 60 de milioane de euro, din asistenţa financiară rambursabilă pentru Republica Moldova.

Deblocarea creditării a fost aprobată de către Guvernul de la Bucureşti la 3 august, ca urmare a constatării rezultatelor în realizarea măsurilor asumate în acest scop de Republica Moldova.

Anterior, premierul român a avertizat că prima tranşă din împrumutul promis Chişinăului va fi deblocată doar dacă Guvernul Filip va reuşi să îndeplinească mai multe condiţii cerute de România, menţionând totodată că acest lucru va depinde în mare măsură şi de relaţia Moldovei cu FMI.

Premierul Pavel Filip a declarant, miercuri, în cadrul şedinţei Guvernului că Republica Moldova a primit prima tranșă în valoare de 60 de milioane de euro din creditul de 150 de milioane promis de România.

”Este un împrumut care a venit la timp, atunci când vorbim de echilibrarea bugetului naţional. Am avut nevoie de acest împrumut”, a declarant Pavel Filip.

Premierul a îndemnat miniştrii să menţină ritmul de activitate în promovarea reformelor.

Totodată Filip a menţionat importanţa vizitei oficiale a premierului român la Chişinău, care va consolida relațiile bilaterale bune dintre țări.

Fluxul de știri
0