Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Urmează reduceri și revizuiri de salarii la Banca Națională a Moldovei

© Sputnik / Мирослав РотарьНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
BNM își va optimiza, în următoarele șase luni, statele de personal și va reforma sistemul de salarizare

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Banca Națională a Moldovei (BNM) a inițiat un proces de reformare a sistemului de gestiune a resurselor umane. BNM anunță că această schimbare va fi realizată în cadrul unui vast proiect pus în aplicare cu ajutorul experților de la „Korn Ferry-Hay Group”, lider internațional pe piața de servicii de consultanță în domeniu.

Экономика. Архивное фото - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Veste bună de la BNM: a fost micşorată rata politicii monetare

Compania va realiza proiectul în următoarele șase luni. Printre sarcinile proiectului se numără optimizarea structurii organizatorice a BNM, evaluarea posturilor, reformarea sistemului de salarizare și îmbunătățirea gestiunii resurselor umane, evaluarea competențelor manageriale ale angajaților cu elaborarea planurilor de dezvoltare și instruirea acestora.

”Scopul final al proiectului este consolidarea capacității instituționale a Băncii Naționale și sporirea eficienții în activitatea acesteia”, anunță Banca Centrală. 

Compania a realizat proiecte similare în peste 20 de bănci centrale din lume, precum cele din Marea Britanie, Olanda, Canada, Finlanda, Japonia, România, Lituania și altele, dar și organizații financiare internaționale: FMI, Banca Mondială, Banca Centrală Europeană.

Fluxul de știri
0