Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va vota sau nu PD inițiativa de suspendare a președintelui Dodon. Ce spune Candu

© Sputnik / Miroslav RotariПредседатель Парламента Андриан Канду
Председатель Парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Andrian Candu afirmă că suspendarea președintelui țării prin impeachment este o procedură destul de complicată

CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, unul dintre liderii Partidului Democrat, susține că inițiativa liberalilor de a-l suspenda pre Igor Dodon din funcția de șef al statului, prezentată joi, în Parlament, este o simplă acțiune de PR. 

Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu cere demiterea lui Dodon

Candu afirmă că suspendarea președintelui țării prin impeachment este o procedură destul de complicată. 

”Aceasta nu se realizează doar prin înregistrarea unei hotărâri. Potrivit procedurii, trebuie formată o comisie. Aceasta constată încălcările făcute de președinte și expediază dosarul la Curtea Constituțională, care trebuie să se expună în privința existenței unor circumstanțe și abia după aceasta plenul Parlamentului poate lua o decizie”, a declarat Candu.

Astfel, chiar dacă Parlamentul poarte lua o decizie de suspendare a președintelui țării din funcție, care nu este mai mult de 30 de zile, trebuie organizat un referendum. 

”Deci este mult mai complicat decât să faci o acțiune de PR, precum au făcut-o colegii din Partidul Liberal”, a menționat șeful Legislativului. 

Totodată, democratul a anunțat că atunci ”când vom considera că este încălcată Constituția și există blocaj instituțional, care pune în pericol funcționalitatea statului, bineînțeles noi ne vom expune printr-o acțiune corespunzătoare”.

Fluxul de știri
0