Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât trebuie să plătești în Moldova pentru a fi eliberat de serviciul militar

© Facebook / Ministerul Apărării al RMMilitari moldoveni în acțiune
Militari moldoveni în acțiune - Sputnik Moldova
Abonare
Doi bărbați din Bălți au fost reținuți marți de ofițerii CNA și procurorii anticorupție: vezi ce au făcut aceștia

CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. Doi locuitori ai municipiului Bălți au fost încătușați cu puțin timp în urmă de ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Aceștia sunt bănuiți de trafic de influență.

НЦБК - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mascații de la CNA încheie săptămâna de lucru cu o reținere într-un mega-dosar
 

Cei doi ar fi pretins și primit 800 de euro de la un tânăr pentru a-l scuti de serviciul militar și a-i elibera livretul. Aceștia ar fi susținut că au influență asupra factorilor de decizie de la Centrul Militar Teritorial Bălţi în vederea perfectării și eliberării documentului care atestă satisfacerea serviciului militar. Unul dintre suspecți este specialist în cadrul aceleiași subdiviziuni.

Bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore după primirea banilor estorcați. În privința lor urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 200 de mii de lei.

Fluxul de știri
0