Oficial britanic: "Libera circulație trebuie să se termine"

CC0 / Pixabay / al_si / London, UK
London, UK - Sputnik Moldova
Abonare
Jacob Rees-Mogg a criticat prelungirea libertății de mișcare din discursul premierului Theresa May pe care l-a ținut la Florența, politicianul britanic declarând ca libera circulație trebuie sa se termine în martie 2019.

CHIȘINĂU, 25 sept - Sputnik. Deputatul conservator Jacob Rees-Mogg a pus la îndoială capacitatea Ministerului de Interne de a se ocupa de chestiunea migrației și a criticat modul cum sunt tratați imigranții ilegali, scrie Express.

Brexit - Sputnik Moldova
Avertizare pentru moldoveni: Gata cu libera circulație în Marea Britanie

În declarația de la Florența, premierul Theresa May a semnat pentru o perioada de 2 ani de tranziție și a declarat că libertatea de mișcare va continua în acesta perioadă.

Vorbind de BBC Newsnight, deputatul pentru Nord-Est a spus că va fi o "provocare" pentru secretarul de stat Amber Rudd.

"Am trei preocupări cu privire la discurs. Prima este libera circulație, care ar trebui să se încheie la sfârșitul lunii martie 2019. Cred că este o chestiune legată de competența Ministerului de Interne, de fapt, pentru că nu s-a descurcat foarte bine în tratarea imigranților ilegali până acum", a spus deputatul conservator.

Jacob Rees-Mogg și-a exprimat îngrijorarea cu privire la poziția primului ministru în fața Curții Europene de Justiție și la posibilitatea ca Regatul Unit să fie obiectul hotărârilor sale în perioada de tranziție de doi ani anunțată ieri.

Mogg este îngrijorat de faptul că Theresa May promite o taxă de iesire din UE considerabil de mare în acest moment al procesului de negociere.

"Ei vor bani. Noi vrem comerț", a spus deputatul.

British Prime Minister Theresa May addresses the press in Downing street, London, Friday, June 9, 2017 following an audience with Britain's Queen Elizabeth II at Buckingham Palace where she asked to form a government. - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii din UK pot fi expulzați? Vezi ce spune Londra

Premierul May a oferit concesii în anumite domenii, insistând că Marea Britanie va părăsi piața unică și uniunea vamală în martie 2019. Discursul a fost considerat pe scară largă ca o încercare de a duce mai departe sau de a întrerupe discuțiile legate de Brexit.

La începutul acestei săptămâni, Rees-Mogg a aplaudat viziunea lui Boris Johnson pentru Brexit și a afirmat ca Serviciul National de Sănătate va avea bani în plus după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, atât timp cât "nu suntem de acord cu o lege de separare inutilă".

Fluxul de știri
0