Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alarmant: Piața de apartamente din Chișinău se va prăbuși. Există semne clare

© Sputnik / Мирослав РотарьConstrucții, șantier
Construcții, șantier - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cererea mare pentru apartamentele noi din Capitala este una indusă artificial și în cinci sau 10 ani aceasta ar putea să scadă dramatic. Aceasta este opinia economistului Vlad Nani.

CHIȘINĂU, 25 sept — Sputnik. Economistul Vlad Nani a declarat pentru Sputnik Moldova că investițiile în imobiliare nu mai sunt atât de atractive pe cât erau acum câțiva ani și, în general, este posibil ca acei care au investit în acest sector să suporte pierderi economice.

Стройка - Sputnik Moldova
Mafia din imobiliare: 400 de moldoveni rămași și fără bani, și fără apartamente

"Creșterea pieței imobiliare este neproporțională cu necesitățile populației. Oamenii investesc în construcția apartamentelor noi pentru ca să le dea în chirie și să câștige bani. Dar va veni momentul în care vom avea multe apartamente dar nu va avea cine să locuiască în ele. Și oamenii care au procurat aceste apartamente pentru a le da în chirie nu vor mai putea face lucrul acesta și vor încerca să le vândă. Dar nici acest lucru nu le va reuși pentru că vor fi multe imobile de vânzare: oferta mare, iar cererea mică. Așa că prețurile vor cădea vertiginos", a declarant expertul în economie, Vlad Nani.

Nani spune că piața imobilelor este deja suprasaturată, dar prăbușirea ei va avea loc ceva mai târziu, peste câțiva ani.

"Peste cinci sau zece ani apartamentele nu vor mai fi solicitate pentru că oamenii continuă să plece din Republica Moldova. Cei care au plecat nu mai interesul să-și procure un apartament în țară. Iar cei care rămân acasă nu au cum să câștige atâția bani încât să-și cumpere un apartament", a precizat economistul Vlad Nani.

Fluxul de știri
0