Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avertismentul de ultimă oră al Poliției din Moldova

© Facebook / INPPietoni traversând strada pe timp de ceață
Pietoni traversând strada pe timp de ceață - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP a emis un avertisment legat de condițiile meteo, care îi vizează pe conducătorii auto, pe pietoni, bicicliști și pe alți participanți la traficul rutier

CHIȘINĂU, 25 sept — Sputnik. Poliția avertizează șoferii că pe drumurile naționale se circulă în condiții de ceață, iar pe alocuri vizibilitatea este redusă până sub 100 — 150 de metri.

Ceață - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ceață densă peste toată țara, în Chișinău – ambuteiaje

Astfel, pentru conducerea în siguranţă în condiţiile schimbării meteorologice, INP le recomandă conducătorilor auto să nu se angajeze în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate, să utilizeze luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă pentru a reduce riscul producerii unor accidente din cauza neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

Totodată, Poliția îi îndeamnă pe șoferi să păstreze o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă, să curăţească în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare și să facă orice manevră în trafic numai după o temeinică asigurare.

INP a atenționat, de asemenea, pietonii și bicicliştii. Aceștia trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă ei sunt mai puţin vizibili în trafic. Aceștia trebuie să evite deplasările pe partea carosabilă, iar atunci când sunt nevoiţi să o facă, să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante, să se angajeze în traversarea străzii doar prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător şi numai după o temeinică asigurare.

INP le amintește și cu această ocazie tuturor participanților la traficul rutier să manifeste prudență maximă, pentru că fiecare este așteptat de cineva acasă.

Fluxul de știri
0