Trump: dacă va continua, îi vom șterge de pe fața pământului

© REUTERS / Eduardo MunozДональд Трамп
Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Abonare
Donald Trump a răspuns la declarațiile ministrului de Externe al Coreei de Nord rostite de la tribuna Adunării Generale ONU

CHIȘINĂU, 24 sept — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a comentat declarațiile ministrului Afacerilor Externe al Coreei de Nord, Ri Yong-ho, făcute în cadrul Adunării Generale a ONU, în cadrul căreia l-a pe numit șeful de la Casa Albă un "om bolnav".

"Am auzit acum ce a spus ministrul de Externe al Coreei de Nord la ONU. Dacă va continua gândurile piticului cu rachetă, în curând nu vor mai exista", a scris Trump în Twitter.

Aterior, Ri Yong-ho, a declarat în cadrul discursului său că președintele SUA este un "om bolnav psihic" și "megaloman", menționând că e periculos să-i se încredințeze "butonul nuclear". Acesta a mai declarat că Trump a transformat Casa Albă într-o "piață gălăgioasă" și a promis că acesta "va răspunde pentru afirmațiile sale în adresa liderului nord-coreean Kim Jong-un".

North Korea's Foreign Minister Ri Yong Ho addresses the 71st session of the United Nations General Assembly, at U.N. headquarters, Friday, Sept. 23, 2016. - Sputnik Moldova
Coreea de Nord: Lansarea unei atac nuclear spre SUA este "inevitabilă"

"Trump poate nici nu-și dă seama ce pronunță gura lui, însă noi îi vom asigura consecințe care vor depăși limitele cuvintelor lui, peste limitele a ceea ce ar putea controla", a declarat ministrul coreean.

Săptămâna aceasta, Trump a amenințat de la tribuna ONU că "va șterge de pe fața pământului Coreea de Nord". De asemenea, acesta l-a numit pe Kim Jong-un — "piticul cu rachetă", care s-a pornit într-un "zbor sinucigaș". Kim Jong-un a răspuns personal președintelui SUA, promițând că "îl va domestici pe Trump cu ajutorul focului".

În august și septembrie, Consiliul de Securitate al ONU a înăsprit substanțial sancțiunile împotriva Coreei de Nord din cauza programului nuclear al Phenianului. La rândul lor, SUA au introdus sancțiuni financiare unilaterale fără de precedent.

Fluxul de știri
0