Coreea de Nord: Lansarea unei atac nuclear spre SUA este "inevitabilă"

© AP Photo / Richard DrewNorth Korea's Foreign Minister Ri Yong Ho addresses the 71st session of the United Nations General Assembly, at U.N. headquarters, Friday, Sept. 23, 2016.
North Korea's Foreign Minister Ri Yong Ho addresses the 71st session of the United Nations General Assembly, at U.N. headquarters, Friday, Sept. 23, 2016. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Phenianul a declarat sâmbătă că lansarea de rachete balistice spre SUA este "inevitabilă cu atât mai mult" datorită etichetei pe care i-a pus-o președintele SUA, Donald Trump, liderului RPDC, Kim Jong-un, ca "omul rachetă".

CHIȘINĂU, 24 sept — Sputnik. Doar la câteva ore după ce bombardierele americane B-1B cu încărcături nucleare au zburat foarte aproape de jumătatea de nord a peninsulei coreene, ministrul de Externe al Coreei de Nord, Ri Yong Ho, a declarat în adresarea sa de sâmbătă către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite că lansarea de către Phenian a rachetelor spre SUA este "inevitabilă cu atât mai mult", deși el nu a specificat mai multe detalii.

In this June 20, 2017 file photo provided by South Korean Defense Ministry, U.S. Air Force B-1B bombers, top, and second from top, and South Korean fighter jets F-15K fly over the Korean Peninsula, South Korea - Sputnik Moldova
Bombardiere supersonice B-1B ale SUA - exerciții în comun cu Coreea de Sud

Referindu-se la Trump ca "Domnul președinte rău", Ri a continuat escaladarea în continuare a retoricii dintre cele două națiuni, cea mai recentă fiind purtată de liderul nord-coreean, Kim Jong-o, care l-a numit pe președintele american "deranjat mental" și un "bătrân senil".

"Din cauza lipsei de cunoștințe de bază și sentimente propriu-zise, el a încercat să insulte demnitatea supremă a țării mele, făcând referire la o rachetă. Cu toate acestea, a comis o greșeală ireversibilă de a face cu atât mai mult inevitabilă vizita rachetelor noastre pe întreg continentul american… Ne vom asigura ca el [Trump] să suporte consecințe cuvintelor sale, mult dincolo de scopul pe care îl urmăreşte, chiar dacă este gata să facă acest lucru", a spus ministrul în adresarea sa la Adunarea Generală a ONU.

Ri a mai spus că președintele american încearcă să transforme ONU în ceea ce s-a referit anterior, un cuib de "gangsteri", adăugând că Trump este personal într-o "misiune de sinucidere".

Праздничные мероприятия, посвященные 105-й годовщине со дня рождения Ким Ир Сена, в КНДР - Sputnik Moldova
Politică
Chișinăul condamnă noul test nuclear efectuat de Coreea de Nord

Ri a afirmat că Trump trebuie să-și amintească faptul că Phenianul se va apăra dacă SUA ar încerca o operațiune de decapitare asupra Statului Major al nostru sau un atac militar împotriva țării noastre.

El a subliniat, de asemenea, că președintele SUA va fi responsabil pentru toate "viețile nevinovate" pierdute ca urmare a unui eventual conflict militar.

"În cazul în care viețile nevinovate ale Statelor Unite sunt pierdute din cauza acestui atac sinucidial, Trump va fi total responsabil", a adăugat Ri.

Fluxul de știri
0