Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinăul condamnă noul test nuclear efectuat de Coreea de Nord

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaПраздничные мероприятия, посвященные 105-й годовщине со дня рождения Ким Ир Сена, в КНДР
Праздничные мероприятия, посвященные 105-й годовщине со дня рождения Ким Ир Сена, в КНДР - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova condamnă cu fermitate testul nuclear efectuat de Republica Populară Democrată Coreeană pe data de 3 septembrie 2017, menționează diplomația de la Chișinău într-un comunicat de presă

CHIȘINĂU, 4 sept — Sputnik. În document se spune că această acțiune generează o nouă escaladare a tensiunilor în peninsula coreeană și reprezintă o provocare majoră la adresa păcii la nivel global.

Continuarea unor asemenea acţiuni de către autorităţile nord-coreene, potrivit MAEIE, constituie o violare a multiplelor rezoluții ale Consiliului de Securitate ONU, inclusiv a Rezoluției 2321 adoptată în noiembrie 2016.

„Republica Moldova împărtăşeşte plenar preocupările profunde ale comunității internaționale faţă de aceste acțiuni cu efect destabilizator asupra situației de securitate din peninsula coreeană şi regiunile adiacente şi îndeamnă autoritățile de la Phenian să renunțe la politica de înarmare nucleară şi să se reangajeze într-un dialog politic credibil cu comunitatea internațională", punctează sursa oficială.

Fluxul de știri
0