Sancțiunile împotriva Rusiei sunt ineficiente

© Sputnik / Владимир Сергеев / Accesați arhiva multimediaФлаги России, ЕС, Франции и герб Ниццы на набережной Ниццы
Флаги России, ЕС, Франции и герб Ниццы на набережной Ниццы - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul coordonator privind impunerea sancțiunilor al Departamentului de Stat al SUA Daniel Freed a recunoscut că sancțiunile împotriva Federației Ruse sunt ineficiente.

CHIȘINĂU, 22 sept — Sputnik. La începutul lui august 2017, SUA au extins un șir de sancțiuni sectoriale față de economia Rusiei. În special, la momentul de față președintele SUA poate aplica sancțiuni asupra persoanelor care au investit în construcția conductelor rusești pentru export peste 5 milioane de dolari pe an sau 1 milion de dolari într-o singură tranșă. Afară de aceasta, legea prevede în mod aparte că SUA vor continua să se opună proiectului „Nord Stream-2".

Însă acest mecanism al sancțiunilor nu a avut efectul pe care au contat SUA și aliații lor.

Константин Косачев - Sputnik Moldova
Kosaciov despre operațiunile SUA: Rusia nu va admite experiențe la hotarele sale

„Cred că sancțiunile funcționează în două direcții și nu funcționează în a treia. Sancțiunile au contribuit la reducerea amplorii agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei și au contribuit la faptul ca Moscova să accepte acordurile de la Minsk… Aici ne-am blocat", a spus Fred pentru RIA Novosti.

Kievul consideră că Rusia se amestecă în treburile Ucrainei și este parte a conflictului din Donbas. Însă nu au fost prezentate dovezi. Moscova a declarat în repetate rânduri că nu este parte a conflictului intern din Ucraina și că nu este implicată în evenimentele din Donbas, și că este interesată totodată ca Ucraina să depășească criza politică și cea economică.

Freed și-a exprimat speranța că reprezentantul special al SUA în Ucraina, Kurt Volker, va contribui la soluționarea problemei.

Totuși, expertul presupune că țările occidentale trebuie să se opună în continuare politicii Rusiei, însă pentru aceasta trebuie de lăsat undă verde canalelor de legătură.

În opinia lui Freed, una dintre direcții poate fi în special colaborarea în vederea combaterii terorismului și, posibil, în contracararea pericolului din partea Coreei de Nord.

Fluxul de știri
0