Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În ultimele 24 de ore, din Partidul Liberal au plecat doi deputați

© Facebook / Сергей Басюк-БрынзейSaci cu gunoi aduși in fața sediului Partidului Liberal
Saci cu gunoi aduși in fața sediului Partidului Liberal - Sputnik Moldova
Abonare
Fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal din Parlamentul Republicii Moldova se rărește pe zi ce trece

CHIȘINĂU, 22 sept – Sputnik. Fracțiunea Partidului Liberal din Parlamentul Republicii Moldova a mai pierdut un deputat. Este vorba despre Oleg Ogor, care a anunțat despre plecarea sa din fracțiunea parlamentară și din Partidul Liberal. 

Este al doilea anunț de acest gen în ultimele 24 de ore. Joi, 21 septembrie, la sfârșitul primei ședințe plenare din sesiunea de toamnă-iarnă a Legislativului, același anunț l-a făcut și Iurie Dârda. 

Ogor dă de înțeles că pleacă din PL din cauza liderului formațiunii, Mihai Ghimpu.

Заседание Парламента 23.09.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Deputat liberal: Se pare că PL este deja la final de drum

”Liderii Partidului Liberal încurcă politica partidului, iar până la urmă — a ţării, cu propriile interese. Raţiunea a fost înlocuită cu emoţiile, iar argumentele logice – cu bâlbâeli în spaţiul public. Un astfel de comportament al conducerii formaţiunii distruge şi acel gram de încredere ce a mai rămas în privinţa Partidului Liberal”, susține Ogor. 

Acesta afirmă că Mihai Ghimpu se comportă autoritar și nu ține cont de părerile membrilor de partid. 

”Ştiu care este starea de spirit al multor membri ai Partidului Liberal şi ştiu, ce cred ei despre modul în care formaţiunea se tratează ca „Partidul sunt Eu”. Este un principiu leninist, care nu are ce căuta într-o societate democratică şi într-un partid liberal”, a declarat Ogor.

La fel ca și fostul liberal Dârda, Ogor a anunțat că își va continua activitatea în Legislativ ca deputat neafiliat. 

Fracțiunea PL în Parlamentul Republicii Moldova a rămas cu 9 deputați din 13. Anterior din fracțiune și partid au mai plecat Artur Gutium și Vladimir Cernat.

Fluxul de știri
0