Fundația lui DiCaprio a donat 20 milioane de dolari pentru protecția mediului

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimediaФотоколл актеров фильма "Великий Гэтсби" в Каннах
Фотоколл актеров фильма Великий Гэтсби в Каннах - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții fondului consideră că înrăutățirea climatului este însoțită de furtuni și temperaturi record, de aceea trebuie de luat cât mai multe măsuri acum, cât încă nu este prea târziu

CHIȘINĂU, 22 sept — Sputnik. Fundația cunoscutului actor american Leonardo DiCaprio (LDF) a alocat pentru protecția mediului 20 de milioane de dolari, sumă-record în istorie, transmite Sputnik Belarus.

Mijloacele alocate în formă de granturi vor fi distribuite sutelor de organizații care se ocupă de protecția mediului virgin, a rezervațiilor maritime și programelor legate de schimbările climatice.

Vasile Șarban - Sputnik Moldova
În curând vom avea noi soiuri de fructe și legume: Încălzirea globală e de vină

Pe site-ul Fundației este specificat că aceasta susține atât activitatea organizațiilor din SUA, cât și a celor de peste hotare.

Beneficiarii granturilor desfășoară o activitate intensă pentru protecția oceanelor, pădurilor și a speciilor pe cale de dispariție. Totodată, ei soluționează problemele ce țin de schimbările climatice.

„Astăzi există o mulțime de tehnologii testate în domeniul regenerării surselor energetice, transportării în condiții salubre și agriculturii; putem începe să construim un viitor luminos pentru noi toți", se spune în declarația lui DiCaprio rostită în cadrul conferinței de la universitatea Yale și publicată pe site-ul Fundației.

Totodată, actorul susține că trebuie găsite noi metode de organizare a vieții, de atras milioane de oameni și de a-l transforma pe fiecare dintre ei într-un apărător al aerului curat și al apei potabile de calitate.

„Trebuie să cerem ca politicienii să accepte politica climatică și să-și asume obligațiuni îndrăznețe, până când nu este prea târziu", menționat DiCaprio.

Anterior, Fundația actorului a alocat un milion de dolari pentru a ajuta persoanele sinistrate în urma uraganului „Harvy" care a provocat pierderi serioase în statul Texas.

Fluxul de știri
0