Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ghimpu cere demiterea lui Dodon

© Sputnik / Evghenii PanasencoПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Mihai Ghimpu vrea să revine în prim-planul vieții politice moldovenești și propune demiterea lui Igor Dodon

CHIȘINĂU, 21 sept — Sputnik. Joi deputații moldoveni s-au într-unit în ședința pentru a examina mai multe proiecte de legi pe care președintele țării, Igor Dodon, a refuzat să le promulge. Liberalul Mihai Ghimpu, care în ultima vreme este văzut tot mai rar țn Legislativ, a întârziat la ședință. Și vrând, probabil, să iasă cumva în evidență, a făcut o propunere care ia uimit pe ceilalți deputați, dat fiind că în acel moment ei discutau un proiect de lege cu privire la energetică.

”Propunem un proiect privind demiterea lui Dodon din funcția de președinte și organizarea referendumului”, a declarat liberalul Mihai Ghimpu.

Президент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17 - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon dă din deget Curții Constituționale în caz că va face asta

El i-a îndemnat și pe alți deputați să susțină această inițiativă, care este semnată doar de cei 11 deputați liberali.

Potrivit Constituției, propunerea de demitere a șefului statului poate fi iniţiată de cel puţin o treime dintre deputaţi şi este adusă neântârziat la cunoştinţa preşedintelui Republicii Moldova, iar acesta poate da Parlamentului şi Curţii Constituţionale explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

Fluxul de știri
0