Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon dă din deget Curții Constituționale în caz că va face asta

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17
Президент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Igor Dodon declară că nu va admite eliminarea instituției Președintelui din procesul de numire a miniștrilor

CHIȘINĂU, 19 sept — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a expediat o scrisoare Guvernului prin care respinge candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării.

”Am transmis Guvernului o scrisoare oficială prin care refuz să accept candidatura domnului Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării. Cum am promis, nu am acceptat-o nici la a doua tentativă, sub nicio condiție”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, el a atenționat că nu va admite excluderea instituției Președinției din procesul numirii miniștrilor.

”Înțeleg că Guvernul Filip inventează acum proceduri pentru a implica din nou Curtea Constituțională în combinațiile sale politice. Dar atrag atenția că CC nu poate desena încontinuu scenarii comode guvernării. Dacă actuala Curte Constituțională va încerca să excludă Președinția din procesul numirii miniștrilor și va jongla iarăși cu legea în favoarea Coaliției de la guvernare, ea se va autodiscredita definitiv. Și va fi ea însăși pasibilă de răspundere la timpul potrivit”, a subliniat președintele.

Fluxul de știri
0