Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon: Noi nu putem fi dușmanii UE și, categoric, dușmanii Rusiei

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon susține că, Moldova este sortită să aibă relații bune și cu Estul și cu Vestul

CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a declarat că Republica Moldova trebuie să mențină relații bune atât cu Estul, cât și cu Vestul. 

Șeful statului a răspuns în această seară mai bine de două ore la întrebările mai multor cetățeni în cadrul unei conferințe on-line. 

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Igor Dodon: Coaliția majoritară nu va face pasul spre impeachment

Potrivit lui Dodon, Moldova trebuie să mențină relații bune și cu Uniunea Europeană și cu Federația Rusă. Șeful statului susține că țara noastră trebuie să beneficieze de piața de desfacere din UE, de regimul liberalizat de vize, dar și de piața pe care o oferă Federația Rusă pentru produsele agroalimentare din Moldova, unde se exportă peste 80 la sută din legumele și fructele moldovenești. 

”Cineva va spune că e imposibil să fii prieten și cu unii și cu alții. Noi trebuie să încercăm să mențimen relații bune și cu unii și cu alții. Sunt convins că avem posibilitate în această conjunctură să avem relații bune și cu unii și cu alții. Moldova este sortită să aibă relații bune și cu Estul și cu Vestul. Noi nu putem fi dușmanii UE și, categoric, dușmanii Rusiei”, a reiterat șeful statului.

Igor Dodon a fost întrebat și de ce nu a mers el în calitate de președinte al țării la Adunarea Generală a ONU, care se desfășoară în aceste zile la New York. 

”Este o situație haioasă. Eu nu am fost informat despre această invitație. Guvernul prin MAEIE a blocat ajungerea informației către șeful statului. Ei se tem ca Dodon să nu spună lucurilor pe nume”, a declarat președintele.

Dodon a dat asigurări, că anul viitor va participa la Adunarea Generală a ONU. 


Fluxul de știri
0