Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon: Coaliția majoritară nu va face pasul spre impeachment

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării a declarat că actuala guvernare nu va recurge la impeachment, ci va opta pentru o altă cale de atac la adresa șefului statului

CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a declarat în această seară în cadrul unei conferințe on-line cu cetățenii că, actuala guvernare nu va recurge la impeachment, ci va opta pentru slăbirea împuternicirilor șefului statului.

Председатель Парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Va vota sau nu PD inițiativa de suspendare a președintelui Dodon. Ce spune Candu

Dodon a calificat acțiunile de astăzi ale guvernării, prin revotarea legilor pe care anterior președintele țării le-a respins, dar și prin înaintarea repetată a aceluiași candidat la funcția de ministru al Apărării, drept o provocare pentru a distrage atenția de la situația actuală din țară, dar și pentru a amâna alegerile parlamentare ordinare din anul viitor, în urma cărora, în opinia șefului statului, actuala guvernare nu va obține majoritatea. 

Președintele a explicat că acum coaliția majoritară îl provoacă să scoată oamenii în stradă pentru a crea o situație excepțională în țară, care va permite amânarea parlamentarelor. Dodon a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla.

Șeful statului a îndemnat coaliția de guvernare la unificarea eforturilor, la identificarea argumentelor care să coalizeze Președinția, Guvernul și Parlamentul   pentru a scoate țara din situația în care s-a pomenit.

Totodată, Dodon a pledat pentru crearea în viitorul Parlament a unei coaliții majoritare ”Pro-Moldova”, care să aibă ca prioritate interesele naționale ale țării. 

 

 

Fluxul de știri
0