Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nu vom mai avea zile însorite: prognoza meteo pentru 21 și 22 septembrie

© Sputnik / Родион ПРОКАPloaie
Ploaie - Sputnik Moldova
Abonare
Zilnic, aflați la Sputnik Moldova care este prognoza meteo

CHIȘINĂU, 20 sept — Sputnik. Potrivit prognozei Serviciului Hidrometeorologic de Stat al Republicii Moldova, miercuri, 20 septembrie, pe întreg teritoriul țării va predomina un cer senin, fără precipitații. Temperatura maximă a aerului la Chișinău va fi de +27…+29°C și de +28…+30 °C la sud.

Regimul temperaturilor

Miercuri, 20 septembrie, în partea de nord a țării, ziua temperatura aerului va urca până la +26…+27°C, iar noaptea vor fi +12…+13 °C.

În centrul țării se așteaptă de la +27 până la +29 °C ziua și +16..+17 °C noaptea.

La sud ziua se vor înregistra între +29 și +30°C, iar noaptea +16…+17. °C.

Presiunea atmosferică nu va fi normală: 746 mm/Hg.

După ziua însorită de astăzi, în următoarele zile caracterul vremii se va schimba, astfel încât pe 21 și 22 septembrie sunt posibile precipitații temporare și o intensificare a vântului, temperatura aerului urcând până la +26…+27°C.

Осень - Sputnik Moldova
Vom avea o toamnă cu anomalii: Cum va fi vremea în următoarele trei luni

Semne populare: Ziua lui Sozont

Pe 20 septembrie sunt pomeniți sfinții mucenici Sozont, Luca și Serafim Pokrovsky.

Pe vremuri, începând cu Ziua lui Sozont, pe piață apărea în vânzare ceapa. Se spunea că ceapa este leguma care tămăduiește șapte boli.
Ceapa era considerată un aliment care te ajută să lupți cu cele mai grele boli. De aceea oamenii se străduiau ca, până la 20 septembrie, să termine de scos ceapa din pământ, să-și facă rezerve pentru iarnă, iar surplusul să-l vândă.

Pe 20 septembrie flăcăii porneau să chefuiască, pentru a se mai odihni și distra, deoarece, după strânsul recoltei, ei erau luați la armată. Astfel, tinerii îmbrăcau straie de sărbătoare, mergeau în ospeție, organizau diferite jocuri, se „încăierau" în glumă între ei.

Fluxul de știri
0