Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

S-au închis școlile, urgia se abate asupra Bucureștiului. Ajunge și la Chișinău

© SputnikFurtună în Chișinău
Furtună în Chișinău - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Meteorologii români au anunţat cod galben de ploi şi vânt puternic în București. Primarul Capitalei României a decis ca toate şcolile să fie închise mai devreme. Vremea se înrăutățește și în Republica Moldova

CHIȘINĂU, 20 sept — Sputnik. Vremea se va înrăutăţi astăzi, după ora 18:00, când vântul va începe să se intensifice, intervalul critic fiind între orele 20:00 şi 3:00, când va fi vijelie.

Vântul va avea viteze între 55 şi 65 de kilometri pe oră, au anunţat meteorologii de la ANM în cadrul comandamentului de la Primăria Capitalei.

Precipitaţiile vor fi de 25 de litri/pe metru pătrat, putând să ajungă în unele cartiere ale Capitalei românești şi la 35 l/mp, cantităţi ce vor fi înregistrate pe o durată scurtă de cel mult două ore.

De asemenea, vântul va avea intensificări şi pe parcursul zilei de joi, dar rafalele vor ajunge până la cele mult 40 — 50 de km/oră.

Primarul general al Capitalei României, Gabriela Firea, a anunţat că toate şcolile se vor închide mai devreme, la ora 17.00.

„Am solicitat, încă de marți, de când am primit avertizările meteo, atât poliției locale municipale cât și poliției de sectoare, ajutor, astfel încât în București să nu existe incidente majore, să nu existe pericol pentru viața cetățenilor", a spus Gabriela Firea.

Ea a adăugat că a cerut poliţiei locale să ia legătura cu diriginţii de şantier şi să le ceară să-şi pună în siguranţă utilajele şi macaralele care ar putea crea probleme în timpul rafalelor de vânt. Primarul a cerut luarea măsurilor necesare ca panourile publicitare să nu fie luate de vânt şi a solicitat proprietarilor de terase să se asigure că umbrelele şi acoperişurile nu se vor desprinde.

Vremea se înrăutățește și în Republica Moldova

Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Moldova prognozează pentru joi, 21 septembrie ploi de scurtă durată cu descărcări electrice în toată țara. Spre sfârșit de săptămână vremea se va răci, cu temperaturi sub 23 de grade pe timp de zi și +8-+13 grade pe timp de noapte.

Fluxul de știri
0