Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cum au urmărit exercițiile militare „Vest-2017” Lukașenko și Putin

© AP Photo / Vasily FedosenkoАлександр Лукашенко, архивное фото
Александр Лукашенко, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Aleksandr Lukașenko și Vladimir Putin au urmărit separat exercițiile militare „Vest-2017”.

CHIȘINĂU, 20 sept — Sputnik. Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat că a convenit cu omologul său rus, Vladimir Putin, să urmărească separat desfășurarea exercițiilor militare comune „Vest-2017" din cauza amplorii acestora, menționează RIA Novosti.

„Noi am convenit ca principala fază a exercițiilor să se desfășoare în Belarus, iar exercițiile de proporții să aibă loc în regiunile Leningrad și Kaliningrad; președintele Rusiei să controleze și să urmărească exercițiile în nord, iar eu — în centru", a declarat Lukașenko în fața jurnaliștilor, miercuri, la poligonul Borisovsk de lângă Minsk, unde asista la faza finală a aplicațiilor militare.

Совместные белорусско-русские учения - Sputnik Moldova
Lukașenko despre exercițiile „Vest-2017”: Nu vom lupta împotriva întregii lumi

Lukașenko a menționat că anterior ambii președinți planificaseră să urmărească împreună aplicațiile în Belarus, însă pe parcurs au stabilit că ei trebuie să cuprindă mai amplu aceste exerciții pentru ca lumea să-i vadă pe președinți, unde muncesc aceștia", a adăugat liderul belarus.

Aplicațiile strategice „Vest-2017" s-au desfășurat pe 14 — 20 septembrie, pe teritoriul Republicii Belarus și pe trei poligoane din Rusia, numărul total al participanților depășind 12 mii de persoane.

Afară de aceasta, în manevre au fost antrenate 70 de avioane și elicoptere, aproape 680 unități de tehnică de luptă, inclusiv circa 250 de tancuri, până la 200 de arme, sisteme reactive de lansare a rachetelor, lansatoare de mine și până la zece nave de război.

Fluxul de știri
0