Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vinul a făcut prima victimă din toamna aceasta. Vezi ce s-a întâmplat la Cahul

© Sputnik / Miroslav RotariДень вина в Кишиневе, центральная площадь города
День вина в Кишиневе, центральная площадь города - Sputnik Moldova
Abonare
Deoxidul de carbon degajat în urma procesului de fermentare a vinului a provocat moartea unui bărbat, fiind primul caz din această toamnă, din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 19 sept — Sputnik. Un bărbat de 68 de ani, stăpânul unei gospodării din satul Roșu, raionul Cahul, a decedat în beci după ce s-a intoxicat cu dioxid de carbon degajat în urma procesului de fermentare a vinului.

День вина в Кишиневе, центральная площадь города - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ziua Națională a Vinului 2017: Când și unde va avea loc marele eveniment

Corpul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit și extras din beci de către vecini.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îi îndeamnă pe cetățeni să fie prudenți în perioada fermentării vinului. Nu este recomandată aflarea pe perioade lungi în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, mai ales dacă beciurile nu sunt dotate cu sisteme de ventilare.

Specialiștii spun că, pentru a verifica dacă nu cumva este ridicat nivelul de concentrație a vaporilor periculoși, trebuie aprinsă o lumânare în încăperea respectivă. Dacă lumânare arde și nu se stinge curând, asta înseamnă că în aer este suficient oxigen și respirația nu este pusă în pericol.

Mai mult, este recomandat ca procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise sau ventilate, iar atunci când presupunem că în beci există persoane care necesită ajutor, este recomandat să fie chemate echipe speciale, fără să ne punem viața în pericol.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, acesta este primul caz de intoxicație cu dioxid de carbon, înregistrat în această toamnă în Republica Moldova.

Autor: Angela Covalciuc

Fluxul de știri
0